1. marts 2007

Fondazione Arte delle Seta Lisio


En udstilling af moderne prøver, vævet af seks danskere på det gamle Fondazione Arte delle Seta Lisio jacquardvæveri i Lisio.


Ved Fondazione Arte delle Seta Lisio har man i mange år vævet smukke silkestoffer og interiørtekstiler, mange af dem er kopier, især af renæssancens pragtstoffer.

Kurserne på skolen indledes derfor med en meget grundig analyse af forskellige stoffer for at lære teknikkerne at kende, inden man selv kaster sig ud i eksperimenterne. Vævningerne er inddelt i 2 afdelinger: den første vedrører islætseffekter: liseré, brokade og damask. Den anden vedrører trendeffekter: dobbeltvævninger, lampas, taqueté, samitum og fløjl.

Til udarbejdelsen af et vævemønster har Fondazione Arte delle Seta Lisio inden for de sidste par år indført computer. Indtil da måtte man selv tegne hver enkelte tråds bevægelse i hånden. Da Jacquardvævning er baseret på et hulkortsystem, er hvert enkelt mønster "hugget" i hulkort, snøret sammen i en hulkortkæde og først derefter bliver stoffet håndvævet. Udstilling giver forhåbentligt et indblik i, hvilke muligheder indenfor mønster-dannelse jacquard-vævning giver.

Se også fotoalbum (er desværre lidt lang tid om at loade)

Udstillere:
Anne-Birgitte Hansen
Lise Frantzen
Bodil Weng Jørgensen
Berthe Forchhammer
Ulrikka Mokdad
Stine Skytte Østergaard